1-1 Philip Marklund (Johan Hellström) 36 min
2-1 André Andersson (Johan Hellström) 58 min
3-1 Emir Rozajac (Gustav Lindquist) 80 min

Varningar
Patrik Lippe 38 min

ÖT Smygehuk tog snabb revansch på sig själva efter senaste hemmaförlusten mot Flagg. Balkan besegrades med 3-1 och därmed har vi tagit full pott mot dem. Matchens första chans kom i den 5:e minuten då Robin Mårtenssons hörna nådde Mattias Jönsson som vinner duellen och bollen dimper ner framför Gustav Lindquist som avslutar från nära håll men målvakten räddar. Efter 7 minuter slår Balkan en lång boll upp mot sina forwards där bollen skarvas vidare ut på vänsterkanten där en helt fri Balkanspelare kan placera in 0-1 i bortre hörnet. I den 10:e minuten slår Mattias Jönsson ett fint inlägg mot Johan Hellström som befinner sig vid straffpunkten men Johans nick smiter utanför. I den 19:e minuten har ÖT Smygehuk ett fint anfall där Oliver Oliveros spelar fram Johan Hellström som skjuter mot bortre krysset men målvakten får fingertopparna på bollen och räddar. I den 21:a minuten slår Balkan ett långt inlägg mot bortre delen av vårt straffområde där en inspringande mittfältare helt fri kan nicka i ribban. Där hade vi tur. I den 23:e minuten skjuter Gustav Lindquist en frispark direkt mot mål men målvakten lyckas rädda nere vid. I den 30:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge och returen skjuts över. Såhär långt har Balkan varit det spelförande laget. Men sen händer något och ÖT Smygehuk vågar ta för sig. I den 35:e minuten spelas Oliver Oliveros helt fri med målvakten men Olivers avslut går över målet. I den 36:e minuten släpper Johan Hellström bollen i helt rätt läge där en framstormande Philip Marklund kommer 1 mot 1. Philip är hur kall som helst och tunnlar först försvararen innan han kyligt placerar in kvitteringen till 1-1. Ett riktigt drömmål signerat Philip Marklund. Detta var Philips 2:a seriemål i år. I den 43:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp Balkanförsvaret ordentligt där Oliver Oliveros släpper till Gustav Lindquist som spelar snett bakåt till Johan Hellström som skjuter direkt men bollen smiter utanför. Första halvlek slutar 1-1 efter en fin comeback av ÖT sista 12-13 minuterna. Andra halvlek kom nästintill enbart att handla om hemmalaget. I den 56:e minuten slår Mattias Jönsson en fin långboll mot bortre stolpen där André Andersson språngnickar i fint läge men målvakten lyckas rädda till hörna. I den 58:e minuten slår Mattias Jönsson en 70 meters frispark som går över allihopa till Johan Hellström som tar ned till vänster i straffområdet. Johan tittar upp och spelar bollen snett in mot mål där André Andersson kastar sig fram och stöter bollen i mål fram till 2-1. Detta var Andrés 1:a seriemål i år. I den 61:a minuten slår Gustav Lindquist en fin inläggsfrispark som når en helt ren Robin Mårtensson i målområdet men Robin får ingen klar träff med pannan och bolluslingen prickar stolpen och ut. I den 69:e minuten har Balkan sin hetast chans i andra halvlek när man prickar stolpen. I den 80:e minuten slår Gustav Lindquist en ny fin frispark över Balkans försvarslinje till en fri Emir Rozajac som tar ner på bröstet och kallt placerar in 3-1. Detta var Emirs 1:a seriemål i år. I den 85:e minuten slår Gustav Lindquist en perfekt hörna till Mathias Herrström som från nära håll nickar mot mål men tyvärr mitt på målvakten. Matchens slutar med en 3-1 seger efter en trevande första halvtimme. Slutet på första halvlek och i stort sett hela andra halvlek gör ÖT Smygehuk det riktigt bra. I nästa match väntar Oxie IF på Oxie IP på tisdagen den 28:e juni klockan 19:00.